Το πρόγραμμα σπουδών είναι δομημένο για να προσφέρει σφαιρική κατάρτιση των φοιτητών στους βασικούς τομείς που πραγματεύεται ο τομέας Πολιτικών Επιστημών. Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην άρτια εκπαίδευση των φοιτητών στην αυτόνομη αντίληψη, ανάλυση και αναπλαισίωση διαχρονικών και σύγχρονων πολιτικών ζητημάτων, με ευαισθησία στο ιστορικό και κοινωνικό συγκείμενο. Οι φοιτητές αρχικά εξοικειώνονται και αργότερα εμβαθύνουν στους τέσσερις βασικούς υποτομείς Πολιτικής Επιστήμης: Πολιτική Θεωρία, Διεθνείς Σχέσεις, Συγκριτική Πολιτική και Ευρωπαϊκή Ένωση. Το πρόγραμμα απαιτεί επίσης βελτίωση των γλωσσικών, τεχνολογικών και μεθοδολογικών δεξιοτήτων. Οι απόφοιτοι του προγράμματος αποκτούν την ικανότητα θεωρητικής, εμπειρικής και κριτικής ανάλυσης σύνθετων και πολυεπίπεδων πολιτικών φαινομένων με τη χρήση σύγχρονων γνωστικών, εννοιολογικών και μεθοδολογικών εργαλείων Πολιτικής Επιστήμης.
Τμήμα: Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών
Σχολή: Σχολή Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών Αγωγής
Όνομα Προγράμματος: Πολιτική Επιστήμη
Κατεύθυνση: Πολιτικής Επιστήμης
Επίπεδο Τίτλου Σπουδών: 1ος Κύκλος (Πτυχίο) [8 Εξάμηνα]
Είδος Φοίτησης : Πλήρης
Γλώσσα Διδασκαλίας: Ελληνικά
Συντονιστής : Επίκουρος Καθηγητής, Άντης Λοϊζίδης
H συντριπτική πλειονότητα των νεοεισερχόμενων προπτυχιακών φοιτητών του Πανεπιστημίου Κύπρου εισάγεται με τις Παγκύπριες Εξετάσεις, που οργανώνει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ) για τα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
Οι φοιτητές πρέπει πάντα να συμβουλεύονται τους Κανόνες Προπτυχιακής φοίτησης
Επιτυχή ολοκλήρωση των απαιτήσεων του Προγράμματος Σπουδών και την συμπλήρωση τουλάχιστον 240 Πιστωτικών Μονάδων.
Παρακαλώ συμβουλευτείτε τους Κανόνες Προπτυχιακής Φοίτησης 5.1 (Παράρτημα IV)
Ο τελικός βαθμός ενός προπτυχιακού φοιτητή, και κατά συνέπεια η τάξη του Πτυχίου του (Άριστα με Διάκριση (9,5-10), Άριστα (8,5-9,49), Λίαν Καλώς (6,5-8,49), Καλώς (5,5-6,49) και Ικανοποιητικώς (5-5,49) υπολογίζεται ως ο σταθμικός μέσος όρος όλων των μαθημάτων που ο φοιτητής έχει ολοκληρώσει επιτυχώς. Η στάθμιση βασίζεται στις π.μ. του κάθε μαθήματος.
Οι απόφοιτοι του Προγράμματος εργοδοτούνται σε υπουργεία και σε ημικρατικούς οργανισμούς, σε μη κυβερνητικές οργανώσεις, σε δικηγορικά γραφεία, εταιρείες ερευνών και σε διεθνείς οργανισμούς.
Οι απόφοιτοι μπορούν να εισαχθούν σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα Μάστερ. Αρκετοί από τους απόφοιτους του Προγράμματος επιλέγουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στον ίδιο κλάδο, εντός και εκτός Κύπρου, σε πανεπιστήμια όπως το LSE, το Warwick, το UCL, το Leiden, κτλ.